Facebook

Geschiedenis

Mijn eerste eigen hond kreeg ik in 1974, Egir-Casper von Oisterik. Casper was een flink gebouwde, wollige pup; jawel, een langstokhaar! Reden waarom ik geen shows met hem heb gelopen, maar uitsluitend met hem heb getraind.

Bij kringgroep Schijndel, waar ik trainde, werd ik attent gemaakt op een nestje Duitse herders bij Henk van Vuren. Henk had één van zijn teven laten dekken door Marko v. Cellerland, de toenmalige ‘Sieger’. We hebben een teefje uit dit nest aangekocht, Prisca van het Altena’s Land.

Na deze twee Duitse herders ben ik even overgestapt op een andere herder, de Nederlandse Schapendoes. Bijke was een geweldige hond, zowel voor mij als voor het gezin. Ik heb menige gehoorzaamheidswedstrijd met haar gewonnen.

Na het overlijden van Bijke heb ik diverse Duitse herders gehad, waaronder Wolf, Zaira, Paco, Gozer, Kaya en Sylke. Het was de bedoeling om met Zaira te fokken, helaas was haar HD uitslag te slecht om op verantwoorde wijze een nestje met haar te fokken. Zaira heeft een heel belangrijke rol gespeeld bij het begeleiden van de pups in mijn hondenschool. Ik mis haar nog steeds.

Paco kwam ‘toevallig’ in mijn leven toen Anja en Gerard (kennel v. Haus Lacherom) iemand zochten om een pup te socialiseren. Paco bleef, maar kreeg op eenjarige leeftijd onverwacht een gezwel in zijn binnenoor. Een operatie mocht niet baten…

IMG_1232-1024Op dit moment lopen er vijf gezonde Duitse herders (Quimba, Winnie, Caelin, Vita en Flo) en een Australian Shepherd (Pippa) bij ons in huis rond.

Met alle Duitse herders wordt  getraind, natuurlijk IPO, maar ook clickertraining, behendigheid en zoekwerk. Alle honden vinden het fantastisch om hun neus te kunnen gebruiken. Op het trainingsveld van de hondenschool is zelfs een speurberg voor de honden. In de trainingshal doen we ook regelmatig verschillende zoekspelletjes.

Mijn kennelnaam heb ik al wat langer. Onder deze kennelnaam (Melyanna’s) heb ik eerder met mijn Border Collie en Welsh Corgi gefokt. Met de Duitse herderteven wordt er nu af en toe een nestje gefokt.

Een naam moet voor mij een betekenis hebben. Voor mijn kennelnaam ben ik gaan zoeken in de boeken van Tolkien (In de ban van de ring), daarin heb ik de naam Melyanna gevonden. Melyanna betekent ‘lieve gave’. Een mooie naam voor pupjes die hopelijk heel veel andere mensen blij gaan maken. Dezelfde naam gebruiken we ook voor onze Bed & Breakfast.