Facebook

Musical ‘Oek’

Om een beetje thuis te raken in Drenthe, net nadat we in 2008 hier kwamen wonen, keken we veel naar RTV Drenthe. Zeer geboeid was ik door een uitzending waarin kinderen gezocht werden om mee te doen aan een Drentse musical, een verhaal over de jongen Oek en zijn hond Max die 5000 jaar geleden in een klein Drents Trechterbekerdorp woonde. 

Via dit programma werd een oproep gedaan voor de rol van de hond Max. Ik heb mijn hulp aangeboden om een hond te selecteren, maar dat was niet nodig…. Wim en Marion Maters zagen mijn Duitse herders en vonden Gozer geknipt voor de rol! Ik heb bij een aantal kinderen en volwassen de angst voor herders moeten wegnemen voordat Gozer het toneel op kon. De rol van Oek werd vertolkt door vier verschillende kinderen die allemaal prima met hem op konden schieten.

In totaal zijn er ruim twintig voorstellingen van de musical geweest, het was iedere keer een feest. De afsluiting vond plaats in Hoogeveen en van deze voorstelling heeft RTV Drenthe een DVD gemaakt. Kijk voor meer informatie over de musical op http://www.oekdemusical.nl/

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Jelle de Groot en Gert Vos.