Facebook

Pups

 IMG_1767-1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarenlang heb ik me bezig gehouden met de africhting van mijn eigen honden en het lesgeven aan mensen met pups en oudere honden. Sinds een jaar of tien hou ik me ook bezig met het fokken. Eerst met Welsh Corgi Kyra en Border Collie Yentle. Sinds een paar jaar fok ik ook met onze Duitse herders. Sinds 1 januari 2011 is de haarvariëteit ‘langstokhaar’ erkend binnen de Duitse herder wereld. Met twee veelbelovende teven (Quimba en Winnie)  ben ik van plan me toe te leggen op het fokken van langstokhaar Duitse herders. Natuurlijk wordt er uitsluitend gefokt met HD en ED vrije honden!

De pups worden bij ons in huis geboren en groeien ook verder in huis op. Ze maken kennis met veel mensen en veel andere honden, vooral ook veel andere rassen. Ook onze katten en kippen helpen bij het socialisatieproces. Van toekomstige eigenaren verwachten we dat ze minimaal één keer komen kijken naar de pups voordat ze hun hond mee naar huis nemen.

Voor ieder nest houden we een nestreunie als de honden 6 à 10 maanden oud zijn. Iedereen kan dan zien hoe het de broers en zussen van hun eigen hond is vergaan en het is voor mij een mooie gelegenheid om alle pups weer eens terug te zien. Natuurlijk vind ik het ook leuk om de pups op een jonge hondendag van de VDH (Vereniging voor fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden) te ontmoeten.