Facebook

Voorstellen

Mijn hele leven ben ik al gek op honden geweest. Op één van de eerste foto’s die er van mij gemaakt werden sta ik al met een hond. Omdat ik thuis geen hond had, ging ik alle honden uit de buurt uitlaten en zwervers werden mee naar huis genomen. Uiteindelijk is er eentje (Kim) een kruising Mechelse herder/Schotse Collie, blijven hangen. 

Na mijn middelbare schooltijd ben ik diergeneeskunde gaan studeren; deze studie heb ik niet afgemaakt. Ik ben in het onderwijs terecht gekomen en heb op die manier mijn passie voor honden met mijn beroep van docent gecombineerd.

Door de jaren heen heb ik diverse uiteenlopende cursussen op hondengebied gevolgd. Jarenlang ben ik docent geweest bij O&O, de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding; daar was ik (mede) verantwoordelijk voor de cursus ‘algemene vorming’ en de ‘puppy instructiecursus’. Ook heb ik met goed gevolg de opleiding tot gedragstherapeut (bij O&O) gedaan.

Sinds 1997 heb ik mijn eigen hondenschool (zie www.dog-life.nl). Eerst in Uden, nu in Valthermond (Drenthe). Mijn specialiteit is het helpen bij de opvoeding van pups of jonge honden. Ook kan ik, als erkend gedragstherapeut, eigenaren helpen problemen met betrekking tot het gedrag van hun hond(en) op te lossen. 

In al die jaren heb ik verschillende honden gehad, maar het merendeel was toch een Duitse herder. Met alle honden heb ik getraind: gehoorzaamheid, obedience, behendigheid, schapen drijven/hoeden, speuren, manwerk e.d

Ik heb niet alleen honden getraind, ik schrijf er ook veel over. Ruim vijftien jaar ben ik hoofdredacteur van ‘De Duitse herdershond’, het maandblad van de VDH (Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse herdershonden), geweest. Ook in andere hondenbladen verschijnen er regelmatig artikelen van mijn hand. Tevens zijn er op de site van mijn hondenschool (www.dog-life.nl) verschillende artikelen te vinden.